ClickCease
Gratis100% kosteloos
BetrouwbaarRDW erkend bedrijf
Gratis transportIn heel Nederland en België
Direct GeldBetaling contant of per bank
ProfessioneelVeilig en snel
VeiligAl sinds 2003

Caravan inkoop in Nederland en België

caravan verkopen particulier

Wilt u op een eenvoudige manier uw caravan snel verkopen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij doen de caravan inkoop door heel Nederland en België. Het maakt voor ons niet uit of uw caravan bij u thuis staat of op de camping, of deze spiksplinternieuw is of verouderd en beschadigd: wij kunnen hem binnen een dag gratis op afstand taxeren en hem binnen een paar dagen komen ophalen door heel de Benelux.

Wilt u direct uw caravan verkopen? Vul dan gratis en vrijblijvend het inkoopformulier in. Wilt u meer weten over onze diensten als caravan opkoper? Lees dan snel verder!

Voordelen van onze caravan inkoop service

Bij ons profiteert u van de volgende voordelen:

 • 100% gratis taxatie
 • 100% gratis ophaaldienst door heel Nederland en België
 • Direct cash voor uw caravan (of via de bank)
 • Snelle en eenvoudige inkoop van caravans
 • U kunt uw caravan in elke staat aan ons verkopen, ook vuil of beschadigd
 • Inkoop caravans tegen hoge prijzen, ook bij kapotte caravans
 • Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring en zijn RDW-erkend

Zonder gedoe een caravan verkopen

Een caravan verkopen kan een heel gedoe zijn, maar niet bij ons! Wanneer u hem bijvoorbeeld op een veilingsite aanbiedt dient u een nette advertentie te maken met goed belichte foto’s van een caravan in goede staat. Dan is het wachten op een goed en serieus bod en als u dan iemand heeft gevonden moet deze bij u thuis over de vloer komen of u moet afspreken bij de stalling of op de camping.

Vervolgens moet u het nog eens worden over de prijs en moet u alles ook nog goed regelen met een verkoopovereenkomst en een vrijwaring. Ook de betaling is vaak spannender dan u lief is. Neemt u zomaar duizenden euro’s cash aan van iemand die u amper kent? Of geeft u uw caravan mee en vertrouwt u erop dat de koper het geld snel zal overmaken?

Het verkopen van een caravan bij ons is daarentegen heel eenvoudig en veilig dankzij een speciaal en soepel stap voor stap inkoopproces. U kunt bij ons direct vrijwel elk type caravan in vrijwel elke staat verkopen (enkel total loss kunnen wij niet accepteren). Bovendien zijn wij RDW-erkend en kunnen dus alles netjes en officieel afhandelen.

Caravan inkoop landelijk: deze caravans kunt u aan ons verkopen

Soort caravan
Nieuwe caravans
Oude caravans
Caravans met lichte beschadigingen
Vouwwagens
Adria, Hobby, Burstner, Kip, Eriba, Knaus, Elddis, Kabe, Sprite, Lunar, Munsterland, Sterling, Tec, Swift, Caravelair, Fendt, Dethleffs, Sunlight, Steckerman, Solifer
Andere merken
Camper
Caravan die total loss is

Inkoop tweedehands caravans stap voor stap

Hadden we al gezegd dat het snel verkopen van uw caravan bij ons heel eenvoudig is? U kunt aan ons binnen een dag uw caravan verkopen door simpelweg het volgende inkoopproces te doorlopen:

Stap 1: Gratis en vrijblijvend uw caravan laten taxeren

De eerste stap in het caravan inkoopproces is de waardebepaling. Door middel van het invullen van ons inkoopformulier kunt u onze ervaren taxateurs gratis en vrijblijvend uw caravan op waarde laten schatten. Vul de gegevens over uw caravan in en hoeveel u voor uw caravan zou willen ontvangen, samen met enkele contactgegevens. Ook vragen wij om enkele foto’s, zodat onze experts een goed beeld krijgen van uw oude mobiele huis.

Stap 2: Ons bod ontvangen

Nadat de taxateurs hun werk hebben gedaan ontvangt u van ons binnen 24 uur per mail een bod. Wij zijn heel transparant over hoe dit bod tot stand komt. Hier vindt u hier meer informatie over. Heeft u vragen naar aanleiding van onze taxatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Stap 3: Het bod accepteren

Vindt u ons bod goed? Dan hoeft u alleen maar een mailtje terug te sturen om het bod te accepteren en uw caravan te verkopen! Vindt u het niks? Geen probleem, onze taxatie is geheel vrijblijvend!

Stap 4: Samen afspraak maken voor de gratis ophaaldienst

Nadat we een akkoord van u hebben ontvangen zullen wij contact met u opnemen om een afspraak te maken voor de ophaalservice. Dit kan zoals gezegd bij u thuis, op de camping of waar uw caravan zich ook maar bevindt in Nederland of België (of Luxemburg!).

Daarbij moeten we nog opmerken dat wij alleen komen wanneer het u uitkomt. U hoeft dus geen vrije dag op te nemen om uw kampeerwagen te verkopen. Wilt u echt zo snel mogelijk verkopen? Dan kunnen wij de caravan soms zelfs binnen een dag komen ophalen. Ook helemaal gratis!

Stap 5: Caravan gratis laten ophalen door heel de Benelux

De laatste en belangrijkste stap is de daadwerkelijk ophaaldienst bij het door u opgegeven adres. Wij nemen voor u het geld mee (cash of anders doen we het via overschrijving). Ook zorgen wij voor de administratieve zaken, zoals een vrijwaringsbewijs en een verkoopovereenkomst. Zijn de banden lek of uitgedroogd? Dan nemen wij ook nieuwe banden mee. Geen probleem!

Hoeveel is mijn caravan waard? Gratis caravan waardebepaling

Het aanbieden en laten taxeren van uw caravan is kosteloos en geheel vrijblijvend. Hoe dit in zijn werk gaat? Nadat wij uw gegevens hebben ontvangen gaan onze taxateurs aan de slag. Zij schenken aandacht aan alle informatie die u ons hebt gegeven en kunnen zo heel nauwkeurig de waarde van uw caravan bepalen. Wij vragen u dus zoveel mogelijk informatie te geven, zodat onze taxateurs een zo goed mogelijke inschatting kunnen maken. Zij kijken bij de waardebepaling vooral naar de volgende punten:

 • De algemene staat van uw mobile home
 • De technische staat van uw mobile home
 • De huidige vraag naar uw merk en type mobile home

De algemene staat

Dit is voor de waarde van uw caravan het belangrijkste. De volgende punten spelen daarbij een grote rol:

 • Wat is het merk?
 • Welk type heeft u?
 • Wat is het bouwjaar?
 • Zijn er extra’s, zoals een fietsenrek, voortent of andere zaken?

De technische staat

Ook de technische staat is erg belangrijk voor de waarde van uw caravan. Onze taxateurs letten vooral op:

 • Hoe is het met het onderhoud gesteld?
 • Zijn er defecten of schade aan het interieur?
 • Heeft u waterschade of hagelschade?
 • Zijn de ruiten nog mooi krasvrij?
 • Hoe is het met de banden?
 • Werken alle elektronische componenten nog?

De marktvraag

Zoals bij alles wordt de waarde van een caravan ook grotendeels bepaald door de wet van vraag en aanbod. Het kan dus zomaar zijn dat uw type caravan ineens veel meer waard is dan vorig jaar! Al kan het ook gebeuren dat dit andersom is. Daarbij moeten we opmerken dat wij vrijwel altijd hoge prijzen kunnen bieden, omdat wij ook exporteren. Daardoor zijn wij in staat om bijna altijd een goede markt aan te boren, zodat de waarde van uw mobile home voor ons meestal heel hoog is.

Inkoop oude caravans met schade en defecten

ik wil van mijn caravan af

Onze samenwerking met professionals door heel Europa stelt ons ook in staat om relatief voordelig kapotte caravans te verkopen en te exporteren. Daardoor kunnen wij ook u nog een mooi bedrag bieden voor uw schadecaravan. Zoals u hieronder in de tabel kunt zien kopen wij mobile homes met allerlei types schade in, behalve wanneer deze total loss zijn.

Soort defect Aan te bieden bij verkopencaravans.nl
Lichte waterschade
Uitgedroogde of lekke banden
Interieurschade
Elektronische storingen
Ruitschade
Hagelschade
Total loss
Zware waterschade

Directe caravan opkoop in België en Nederland

Wilt u graag direct uw caravan aanbieden en laten taxeren? Dat kan! Vul simpelweg gratis en vrijblijvend het inkoopformulier elders op deze pagina in. Vaak ontvangt u dan nog binnen een dag van ons een mailtje met een passend bod. Gaat u akkoord? Dan gaat het verder heel snel en is uw caravan verkocht.

U kunt uw caravan eventueel ook aanbieden via mail of per telefoon. Bel ons op +31(0) 648-567-532 of stuur uw mail naar info@verkopencaravans.nl. Of neem contact met ons op via het contactformulier. Zien wij u snel?

 • HC de VriesHC de Vries

  Na 15 mooie jaren op de camping besloten om de caravan te verkopen. Contact gehad met en heb een mooi bod ontvangen! Alle zaken konden gelijk worden afgehandeld en gewoon contant geld ontvangen. Ik raad ze aan als je snel en makkelijk je caravan wilt verkopen.

 • Patrick De BruynPatrick De Bruyn

  Zeer eerlijke en vlotte afhandeling. Dag nadien geld op de rekening zonder de caravan te hebben gezien! Een aanrader! Veel succes nog met jullie bedrijf

 • Jean TruyensJean Truyens

  Mijn caravan met schade verkocht! Goede afspraken gemaakt en een eerlijk bod ontvangen. Verder niks hoeven doen. De caravan is vanuit de stalling opgehaald en direct mijn geld gekregen. Goed werk en zeker aanbevelenswaardig! Groetjes, Jean Truyens

 • Evert KooijEvert Kooij

  Was van plan om een nieuwere caravan te kopen, maar geen tijd om mijn oude te verkopen. Verkopencaravans.nl heeft alles snel kunnen regelen. Geld per bank ontvangen en nu zoeken naar een nieuwe. Hele fijne manier van werken!

 • Mark StevensMark Stevens

  Een hele vlotte en correcte afhandeling van de koop van mijn caravan met hagelschade. Binnen een paar dagen was alles geregeld, betaald, caravan opgehaald, enz. Heel goed! Mark Stevens

 • Bas SnijdelaarBas Snijdelaar

  Correct en vriendelijk afgehandeld heel betrouwbaar Bas Snijdelaar

Heeft u nog vragen?