ClickCease
Gratis100% kosteloos
BetrouwbaarRDW erkend bedrijf
Gratis transportIn heel Nederland en België
Direct GeldBetaling contant of per bank
ProfessioneelVeilig en snel
VeiligAl sinds 2003

Kamperen bij de boer in Zeeland

kamperen Zeeland

Wilt u kamperen bij de boer in Zeeland? Dat is een geweldig idee! Geen provincie telt zo’n groot aantal mooie boerencampings als Zeeland. Of u nu op zoek bent naar gezelligheid, rust, zon, zee, natuur of gewoon een goedkope vakantie, op de camping in het uiterste zuidwesten van Nederland zult u zeker aan uw trekken komen.

In deze blog leest u alles over de verschillende soorten campings die er zijn, de beste locaties en hoe u deze vindt. Maar eerst: waarom zou u kamperen op een minicamping in Zeeland?

Waarom kamperen op een boerderijcamping?

Er zijn weinig dingen te bedenken die leuker zijn dan kamperen bij een agrarisch bedrijf. Anders dan grote campings en hotels worden minicampings bijna altijd gerund door de eigenaar zelf. Hierdoor heeft u om te beginnen veel meer persoonlijk contact met uw host. In veel gevallen zult u ontvangen worden met een heerlijk artisanaal streekproduct, gemaakt met de melk van de koeien die u hoort loeien en de eieren van de kip die u hoort kakelen! Wat wilt u nog meer?

Een andere belangrijke reden waarom mensen kiezen voor het vakantievieren bij een boer is de prijs. U hoeft vaak niet meer dan een tientje per dag per persoon te betalen. Daarmee is de boerderijcamping de meest voordelige manier van op vakantie gaan!

De belangrijkste reden om eens te kiezen voor een minicamping is echter dat het een prachtige ervaring is, zowel voor kinderen als volwassenen. Kinderen vinden het fantastisch om te zien hoe een koe melk geeft (en vaak mogen ze meehelpen) en als er een lammetje geboren wordt vergeten ze dat nooit meer. Al wat oudere volwassenen genieten van de rust en puurheid die ze op het platteland nog vinden.

Wat is er zo leuk aan kamperen in Zeeland?

Zeeland kamperen

Een van de leukste plekken ter wereld om uw caravan of tent neer te zetten is Zeeland. Naast de wereldberoemde Deltawerken vindt u in deze unieke provincie namelijk alles wat kamperen bij een boerenbedrijf zo populair maakt:

 • Een prachtige natuurlijke omgeving
 • Het strand en de zee is nooit ver weg
 • Zeeuwen houden van toeristen
 • Er zijn prachtige fietspaden

In Zeeland is veel mooie natuur

Zeeland is een erg dunbevolkt gebied voor Nederlandse begrippen. Er zijn weinig streken waar het nog zo lekker rustig is als hier. Tegelijkertijd is het landschap vrijwel nergens zo dynamisch, omdat het land en de zee nooit ver van elkaar verwijderd zijn. Er zijn overal polders, dijken, schorren, slikken, bossen en duinen. Wist u bijvoorbeeld dat deze provincie 142 officiële natuurgebieden kent? En dat in al deze gebieden unieke flora en fauna voorkomt?

Damherten

Uniek is bijvoorbeeld natuurgebied de Manteling op de kop van Walcheren. Hier wisselen bossen en duinen elkaar af en wonen de damherten. Wie zachtjes loopt en goed oplet kan ze soms zien lopen!

Zeehonden

Een ander prachtig dier om te zien is de zeehond. Deze voelt zich meer dan thuis in de Zeeuwse wateren: de Oosterschelde, Westerschelde en Grevelingen. In de warme maanden zoeken de zeehonden regelmatig de ondiepe wateren en zandbanken op om heerlijk in de zon te baden. Met een beetje geluk ziet u ze dus liggen als u zelf langs de vloedlijn wandelt.

Boomkikkers

Aan de uiterst zuidelijke kustrand, op de grens met België, vindt u misschien wel het mooiste gebied van allemaal: het Zwin. Hier, tussen de braamstruwelen, woont de boomkikker. Deze produceert een werkelijk oorverdovend, maar betoverend gekwaak, dat u in het voorjaar soms wel van een kilometer afstand kunt horen! Laat u echter niet meevoeren door zijn gekwaak en let vooral op het tij, want anders loopt u kans op natte voeten.

Kamperen bij de boer in Zeeland aan zee

Wist u dat Zeeland een kustlijn heeft van meer dan 650 km? Er zijn dan ook weinig minicampings te vinden die echt ver van de zee liggen. Sterker nog: de meeste campings vindt u vlakbij de kust, vaak net achter de duinen of de dijken.

In de zomermaanden is het Zeeuwse strand de perfecte plaats om helemaal tot rust te komen en heerlijk te zonnebaden. Ook voor kinderen vormen de schone en weide stranden een ideale speelplaats. Maar pas op: in de herfst en de wintermaanden kan het er ruig aan toe gaan! Dit levert prachtige plaatjes op van hoge golven die tegen de kust op beuken. Bij laag tij kunt u bovendien heerlijk uitwaaien, als u besluit een strandwandeling te doen.

Zeeland is gericht op toerisme

U bent absoluut niet de eerste die geïnteresseerd is in een vakantie in Zeeland. De provincie is al decennialang één van de meest populaire bestemmingen voor Nederlanders die in eigen land op vakantie willen gaan. Daarnaast komen er ook veel toeristen uit Duitsland en België.

Dit heeft ertoe geleid dat de Zeeuwen zich helemaal hebben ingesteld op de toeristen. Dat merkt u niet alleen doordat ze u standaard begroeten met een brede glimlach. Ook de markt heeft zich aangepast. Overal vindt u leuke restaurantjes en gezellige strandpaviljoens waar altijd iets lekkers te krijgen is. Ook kunt u op veel plaatsen fietsen huren en worden er het hele jaar door leuke activiteiten georganiseerd, speciaal om u kennis te laten maken met de streek en haar streken.

U kunt fijn fietsen in deze provincie

Houdt u ervan om veel te fietsen op vakantie? Ook dan zijn de boerencampings in Zeeland perfect. Ze liggen namelijk nooit ver van een mooie fietsroute. Welke kant u ook uitfietst wanneer u van het erf rijdt, er valt altijd iets te ontdekken.

In Zeeuws-Vlaanderen is het bijvoorbeeld erg mooi vanaf natuurgebied het Zwin in Cadzand de kust te volgen naar Breskens. Daar neemt u dan de fietsveerboot, die u naar Vlissingen op Walcheren brengt. Vandaaruit kunt u overal heen. Volg het kanaal naar Middelburg en strijk daar neer op één van de fijne terrasjes op de Markt. Of volg de kust naar het westen en bezoek Domburg. Het kan allemaal!

Verschillende vormen van kamperen bij de boer in Zeeland

Alle boerderij campings hebben met elkaar gemeen dat ze zich bevinden op een boerenerf. Voor het overige is iedere plek uniek. Waar bent u naar op zoek? We kunnen de campings namelijk indelen naar type landbouw en naar welke type mensen er het meest welkom zijn.

Veehouder, akkerbouwer of boomgaard?

De ene boer is de andere niet en dat geldt ook voor zijn (of haar) erf. Er bestaan namelijk grote verschillen tussen de drie vormen van landbouwbedrijven:

 • Veehouder
 • Akkerbouw
 • Boomgaard

Wie graag tussen de dieren kampeert of kinderen heeft die niets liever zouden willen dan een koe melken of een schaap scheren, moet natuurlijk voor een veehouder gaan. Hier kunt u vaak dagelijks de boer aan het werk zien. Hij vertelt u graag alles over zijn vak en als u geluk heeft ziet u zelfs hoe een kalfje geboren wordt. Ook zijn er vaak hartstikke leuke activiteiten voor kinderen, zoals koe melken, schaapscheren, eieren rapen en kaas maken.

Wanneer u in alle rust wilt slapen, zonder ’s ochtends vroeg wakker te worden van het geloei, gehinnik, gekakel of geknor van de boerderijdieren, gaat u het best voor een akkerbouwer. Hier is vaak wat minder te doen, waardoor het er heerlijk rustig is. Vraag voor de zekerheid wel even of er al gemest is voordat u boekt, want slapen in de ammoniaklucht is ook niet alles.

Wat dat betreft is een boomgaard wellicht ideaal om te kamperen. Hier vindt u meestal geen lawaaierige dieren en ook geen intensieve bemestingstoestanden. Kinderen zijn ook gek op kamperen bij een boomgaard, omdat ze er vers fruit kunnen plukken en zo de boer een handje helpen.

Voor iedereen, voor kinderen of voor volwassenen?

Naast type boerenbedrijven zien we ook dat verschillende campingboeren zich richten op een bepaalde groep mensen. Sommige bedrijven, meestal die met vee, zijn heel leuk voor kinderen en families. Voor mensen die op zoek zijn naar rust en stilte zijn deze bedrijven dus wat minder geschikt. Zij zullen het fijner vinden om te kamperen op een camping waar kinderen niet welkom zijn. Let hier dus op wanneer u boekt!

Wat zijn leuke plaatsen in Zeeland om te kamperen bij een boerderij?

Zeeland bestaat uit een aantal (schier-)eilanden. Op al deze eilanden vindt u diverse leuke campings in de natuur en bij de boer. Lees snel verder om er alles over te ontdekken!

Boerencampings in Zeeuws-Vlaanderen

Zeeuws-Vlaanderen is het meest zuidelijke deel van Zeeland. Het ligt tegen België aan en de invloed van de Belgen is hier dan ook goed merkbaar. Niet alleen klinken de mensen hier welhaast Vlaams, ze houden er ook van om te genieten als echte Belgen. Dit ziet u direct u aan het grote aantal toprestaurants en strandtentjes. Deze streek kent veel akkerbouwers, veel natuur en een zeer lange kustlijn.

Campingboerderijen op Walcheren en in de buurt van Domburg

Aan de andere kant van de Westerschelden vinden we Walcheren, met mooie plaatsen als Domburg, Westkapelle, Zoutelande, Vlissingen en natuurlijk Middelburg. Hier kunt u prachtig wandelen en fietsen door de natuur en langs het strand. Met name de kustplaatsen zijn hier heel geliefd en een bezoekje aan de vuurtoren van Westkapelle mag niet ontbreken!

Boerderij campings in Zuid-Beveland

Ruimte, rust en vrijheid vindt u in de zak van Zuid-Beveland. Deze streek is zeer populair bij mensen die op zoek zijn naar een plek waar je omringd wordt door natuur. Vogelliefhebbers komen hier bijvoorbeeld zeker aan hun trekken met uilen, spechten, roodborstjes en diverse grote roofvogels die zich helemaal thuis voelen bij het water.

Kamperen bij een agrariër op Tholen

Grenzend aan Noord-Brabant vinden we Tholen. Ook hier vindt u enkele hele leuke boerencampings, met name aan de zuidkant van het eiland. Tholen is een geliefde plek voor zowel actieve als minder actieve vakantiegangers, met volop mooie natuur waar ook de (water-)sporter zich meer dan thuis zal voelen.

Minicampings op Schouwen-Duivenland

Helemaal in het noorden van Zeeland, net onder Zuid-Holland, ligt Schouwen-Duivenland. Deze streek is daarom heel populair bij mensen uit bijvoorbeeld Rotterdam, Den-Haag en Leiden, omdat het lekker dichtbij is. Onder meer in de buurt van Renesse zijn meerdere kleine campings bij boeren te vinden, waar u heerlijk tot rust kunt komen.

Hoe vind ik een goede boerencamping?

Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om online een boerencamping te vinden om uw kampeerwagen of tent op te zetten. U kunt zoeken via Google, maar de meest handige manier is op de kaart van Google Maps. Zoom in op een bepaald gebied in Zeeland waar u enthousiast over bent geworden en typ in ‘camping boerderij’ of gewoon ‘camping’. Google Maps laat u dan automatisch alle grote en kleine camping boerderijen zien die in het gebied aanwezig zijn. Bovendien krijgt u direct extra informatie, zoals foto’s en natuurlijk contactinformatie om te reserveren!

Wat als ik mijn oude caravan wil verkopen?

caravan Knaus opkoper

Gaat u nu of in de toekomst een nieuwe caravan kopen en wilt u uw oude verkopen? Dan is het een goed idee om uw caravan bij ons aan te melden voor taxatie. Dit is geheel gratis en vrijblijvend. Binnen 24 uur krijgt u van ons een bod. Deze prijs kunnen wij direct voor uw oude caravan betalen. Als u wilt kunt u direct verkopen, maar u kunt ook wachten tot na de vakantie, want ons bod blijft staan. Zo heeft u nu direct of later een mooi extra bedrag voor het kamperen bij de boer in Zeeland.

 • HC de VriesHC de Vries

  Na 15 mooie jaren op de camping besloten om de caravan te verkopen. Contact gehad met en heb een mooi bod ontvangen! Alle zaken konden gelijk worden afgehandeld en gewoon contant geld ontvangen. Ik raad ze aan als je snel en makkelijk je caravan wilt verkopen.

 • Patrick De BruynPatrick De Bruyn

  Zeer eerlijke en vlotte afhandeling. Dag nadien geld op de rekening zonder de caravan te hebben gezien! Een aanrader! Veel succes nog met jullie bedrijf

 • Jean TruyensJean Truyens

  Mijn caravan met schade verkocht! Goede afspraken gemaakt en een eerlijk bod ontvangen. Verder niks hoeven doen. De caravan is vanuit de stalling opgehaald en direct mijn geld gekregen. Goed werk en zeker aanbevelenswaardig! Groetjes, Jean Truyens

 • Evert KooijEvert Kooij

  Was van plan om een nieuwere caravan te kopen, maar geen tijd om mijn oude te verkopen. Verkopencaravans.nl heeft alles snel kunnen regelen. Geld per bank ontvangen en nu zoeken naar een nieuwe. Hele fijne manier van werken!

 • Mark StevensMark Stevens

  Een hele vlotte en correcte afhandeling van de koop van mijn caravan met hagelschade. Binnen een paar dagen was alles geregeld, betaald, caravan opgehaald, enz. Heel goed! Mark Stevens

 • Bas SnijdelaarBas Snijdelaar

  Correct en vriendelijk afgehandeld heel betrouwbaar Bas Snijdelaar

Heeft u nog vragen?