ClickCease
Gratis100% kosteloos
BetrouwbaarRDW erkend bedrijf
Gratis transportIn heel Nederland en België
Direct GeldBetaling contant of per bank
ProfessioneelVeilig en snel
VeiligAl sinds 2003

Caravan shows & kampeerbeurzen

Caravan shows Duitsland

Houdt u van kamperen? Dan moet u zeker eens een caravan show of een kampeerbeurs bezoeken. Want of u nu op zoek bent naar een nieuwe caravan, een voortent, een tandenborstelhouder of gewoon inspiratie op wilt doen voor uw volgende vakantie: op deze beurzen vindt u het.

Maar waar moet u naartoe wanneer u hallen vol met campers, caravans en kampeerspullen samen wilt zien staan? En wanneer? Dat leest u hier, samen met alle informatie over de grootste caravan beurzen en wat u er zoal kunt doen.

En wilt u alvast weten hoeveel uw oude caravan waard is? Laat hem hier dan gratis en vrijblijvend taxeren en weet direct hoeveel extra u te besteden heeft op de beurs!

Alle kampeerbeurzen in 2020

Naam beurs Waar? Wanneer?
Caravana Leeuwarden (NL) 23 t/m 28 januari
CMT Die Urlaubsmesse Stuttgart (DE) 23 t/m 31 januari
Vakantiesalon Brussel (BE) 6 t/m 9 februari
Motorhomesalon Antwerpen (BE) 15 en 16 februari
Caravan, Camping & Motorhome Show Birmingham (UK) 18 t/m 23 februari
Reise + Camping Essen (DE) 27 februari t/m 1 maart
Kampeer & Outdoorbeurs Zaandam (NL) 29 februari en 1 maart
Kampeer & Outdoorbeurs Roermond (NL) 7 en 8 maart
Tweedehands Moterhomesalon Kortrijk (BE) 7 en 8 maart
Kampeer & Outdoorbeurs Gouda (NL) 14 en 15 maart
Camper Expo Houten (NL) 20 t/m 22 maart
Camper en Kampeer Experience Breda (NL) 15 t/m 17 mei
Campement Hollandscheveld (NL) 16 en 17 mei
Caravan Salon Düsseldorf (DE) 29 augustus t/m 6 september
Camper Caravan Wereld Assen (NL) 13 t/m 15 september
Kampeer & Caravan Jaarbeurs Utrecht (NL) 7 t/m 11 oktober
Motorhome & Caravan Show Birmingham (UK) 13 t/m 18 oktober
Caravan Bremen Bremen (DE) 6 t/m 8 november

Wat is een kampeerbeurs/caravan show?

Op een caravan show of kampeerbeurs laten caravanmakers, campings en kampeerbedrijven al hun producten en diensten zien. De shows en beurzen worden georganiseerd in grote hallen, zoals de Jaarbeurs in Utrecht of het WTC Expo in Leeuwarden. De beurzen duren meestal enkele dagen en bieden geïnteresseerden niet alleen een kans om al het nieuws op kampeergebied te aanschouwen (en kopen), maar ook gewoon een gezellig dagje weg voor het hele gezin.

Zoals u in bovenstaande tabel kunt zien, worden er een groot aantal beurzen in de buurt gehouden. Op de ene beurs vindt u enkel tweedehands caravans, op de andere vindt u alleen nieuwe. Sommige duren slechts twee dagen en trekken een paarduizend bezoekers. Andere duren een hele week en trekken tienduizenden, soms zelfs honderdduizenden bezoekers die zich door tientallen hectares oppervlakte aan kampeerplezier bewegen.

Wat is zo leuk aan een caravan show of een kampeerbeurs?

kampeerbeurzen Nederland

Op een caravanshow vindt u tal van nieuwe kampeerspullen, caravans, campers en tenten. Maar er is veel meer. Om het voor de hele familie leuk te maken worden er tal van leuke activiteiten georganiseerd waar zowel jong als oud van kan genieten. Daarnaast waant u zich eventjes op vakantie dankzij de geweldige sfeer die men overal weet te creëren. In onze ogen zijn caravan shows dan ook zo leuk vanwege:

 • Er is alles voor op de camping te krijgen en te kopen
 • Vaak worden er mooie kortingen gegeven
 • Bedrijven stellen hun nieuwste innovaties voor
 • Je kunt meedoen met leuke activiteiten
 • Het vakantiesfeertjes

Alles voor camping en glamping

Om te beginnen kunt u een campingbeurs zien als een gigantische tijdelijke winkel waar alles, maar dan ook echt alles, op het gebied van kamperen te krijgen is. Denk aan een eenvoudige caravan voor een weekendje kamperen bij de boer, maar ook zeer luxe campers van een paar ton.

Voor caravanmerken zijn dit soort beurzen de uitgelezen kans om u te laten zien wat ze in huis hebben. Alle grote en kleine merken hebben hier hun eigen stand, alwaar ze al hun waar op een verfijnde wijze tentoon stellen: caravans, campers, voortenten tuinmeubels, fietsendragers, zonnepanelen, bestek en zelfs wc-borstels.

Wat we tegenwoordig ook veel zien is dat niet alleen caravanfabrikanten en producenten een standje hebben, maar ook campings. In de speciale campingafdeling staan de campinghouders bij elkaar. Zij zijn soms eigenaar van simpele boerencampings, maar vaak ook van luxe campings waar u heerlijk kunt ‘glampen’ met champagne in kristallen glazen en oesters op porseleinen borden. Dit is heel gezellig, en meer nog dan dat: een leuke manier om een nieuw plekje te zoeken om volgend seizoen uw nieuwe caravan neer te zetten.

Een kans om met korting een nieuwe caravan te kopen

Omdat alle merken er bij elkaar staan, heeft u enorm veel keuze voor het kopen van een nieuwe caravan. U hoeft vanaf de stand van het ene merk slechts een paar meter te lopen om volwaardig alternatief te vinden van de caravan die u op het oog heeft.

Om u toch over te halen die ene caravan van hun eigen merk te kopen, zullen caravandealers strooien met kortingen en aanbiedingen. In de eerste plaats hebben alle merken speciale acties. Ten tweede gebeurt het regelmatig dat er nog een flink stuk van de prijs af kan wanneer u vertelt nog even bij de concurrent te gaan kijken. Al met al een mooie kans om zo voordelig mogelijk een caravan te kopen!

Innovaties op kampeergebied

Caravan shows zijn voor de kampeerwagenfabrikanten ook een mooi moment om trends en hun nieuwste innovaties te presenteren. Een duidelijke trend is bijvoorbeeld het nóg luxer en comfortabeler maken van caravans. Zo’n ‘hotelkamer op wielen’ dreigt door allerlei gadgets wel wat zwaar te worden om te kunnen trekken, maar daar hebben fabrikanten wat op gevonden: nieuwe en lichtere materialen. Daardoor zien we dit jaar zeer luxe uitgevoerde caravans die qua gewicht prima te trekken zijn voor de gemiddelde auto.

Een andere interessante innovatie komt van Dethleffs: een elektrisch aangedreven caravan. Hierbij drijft een elektromotor met behulp van een geïntegreerde accu de wielen aan, zodat de caravan een extra duwtje in de rug krijgt. Net als bij een elektrische fiets als het ware. Deze ontwikkeling moeten we zien in het licht van de opkomst van de elektrische auto als caravantrekker. Zoals u waarschijnlijk wel weet heeft een elektrische auto wat minder trekkracht, waardoor hij niet geschikt is voor het trekken van zware caravans. Een caravan met ingebouwde elektromotor biedt wat dat betreft de perfecte oplossing.Een laatste innovatieve trend die we overal zien is de integratie van verschillende apparaten via een netwerk. Zo zijn vele caravans al uitgerust met spraakherkenning en worden inbraakalarmsystemen gekoppeld aan apps.

Heel veel leuke gratis activiteiten en workshops

Naast veel te bekijken is er ook altijd veel te doen op een caravanshow, voor jong en oud. Bij de meeste shows wordt een tijdelijke camping opengesteld, zodat u direct u gekochte spulletjes kunt uitproberen. Denk daarnaast aan tal van leuke activiteiten en workshops, zoals:

 • Leren (achteruit) rijden en parkeren met een caravan of camper
 • De beste tips voor het onderhouden en wassen van een caravan
 • Barbecueën voor gevorderden
 • Talrijke presentaties, bijvoorbeeld over het huren van een caravan of verhalen van reizigers
 • Leren rijden op e-bikes
 • Kamperen in de winter of offroad
 • Koken op de camping voor beginners
 • Heel veel speelplezier voor kinderen (springkastelen, spelletjes, draaimolens)

De vakantiesfeer

Alsof bovenstaande redenen nog niet genoeg zijn om minstens één kampeershow te bezoeken is de unieke sfeer die u overal tegenkomt misschien nog wel de voornaamste. Want hoewel al dat glimmende gloednieuwe materiaal natuurlijk prachtig is, draait kamperen toch vooral om de ervaring en het heerlijke campingsfeertje. Fluitende vogels en nestelende egeltjes zult u er niet tegenkomen, maar voor de rest zijn alle ingrediënten aanwezig: lachende gezichten, niets moet, alles mag en het gevoel van vrijheid is altijd aanwezig.

De vijf grootste caravan shows in de buurt

Caravan Jaarbeurs 2020

Iedere kampeerbeurs is een groot evenement, maar sommige beurzen zijn nog net ietsje groter dan andere. We hebben de grootste en meest bijzondere beurzen in de buurt van Nederland en België voor u op een rijtje gezet.

Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht

Van 7 tot en met 11 oktober vindt in het midden van ons land de Kampeer en Caravan Jaarbeurs (KCJ) plaats. Deze beurs is al jaren één van de grootste van ons land en er is dan ook heel veel te zien en te doen. Niet alleen zijn vrijwel alle caravanmerken van over de hele wereld aanwezig, ook tientallen campinghouders uit binnen- en buitenland laten je de leukste plekjes zien voor een onbezorgde vakantie met het hele gezin.

De jaarbeurs is een vertrouwde locatie voor veel mensen. Daarbij is er geen locatie te bedenken die centraler ligt in Nederland. Het is vanaf geen enkele woonplaats langer dan twee uur rijden om er te komen. Dit maakt de KCJ tot de perfecte gelegenheid voor een leuk dagje uit!

Caravana in Leeuwarden

De beurs met de meeste bezoekers van Nederland is de befaamde Caravana in Leeuwarden. Deze vind in 2020 alweer voor de zestigste keer plaats en duurt van 23 tot en met 28 januari. Ieder jaar komen ruim 40.000 kampeerliefhebbers uit binnen- en buitenland naar Leeuwarden om de meest recente innovaties op kampeergebied te aanschouwen én om een leuke dag te hebben. De beurs staat bekend om de gemoedelijke sfeer die er hangt en het grote aantal deelnemers en exposities. Vorig jaar deden meer dan 400 exposanten mee!

Caravan Salon in Düsseldorf

De allergrootste caravanbeurs ter wereld vindt dit jaar weer plaats net over de grens met Duitsland, in Düsseldorf. De Caravan Salon wordt gehouden van 29 augustus tot en met 6 september. Bent u zakelijk bezig met kamperen? Dan bent u vanaf 28 augustus welkom.

Er is geen enkele andere beurs in Europa of daarbuiten waar zoveel merken en wereldpremières worden gepresenteerd. In veertien hallen met een totale oppervlakte van maar liefst 230.000 vierkante meter vindt u alles wat u zich ooit zou kunnen wensen op caravan, camper en campinggebied. Daarnaast worden er tal van demonstraties en shows gegeven, zoals kookshows door sterrenkoks en een heuse MTB stuntshow.

Tip: combineer een bezoek aan de Caravan Salon met een dagje Düsseldorf. Deze stad is ook zeker de moeite waard!

Vakantiesalon in Brussel

Het Vakantiesalon in Brussel is meer dan een caravan- en kampeershow. Op deze beurs, die van 6 tot 9 februari plaatsvindt, vindt u alles wat met vakantie te maken heeft. Naast caravans, campers en campings zijn er ook veel exposanten aanwezig die reizen en vakanties in de aanbieding hebben per vliegtuig en in hotels en resorts. We noemen het Vakantiesalon hier toch, omdat de campingafdeling tot één van de grootste in de Benelux behoort. Daarnaast is Brussel eenvoudig te bereiken en is een behoeft het geen uitleg dat ook een bezoekje aan de binnenstad de moeite waard is!

Motorhome & Caravan Show NEC Birmingham

Van 13 tot en met 18 oktober komt heel de kampeerwereld bijeen in het Engelse Birmingham, waar de enorme NEC hal een weergaloze caravan en camper exhibitie gehouden wordt. Hoewel iets verder van huis, is dit gigantische evenement zeker de moeite waard om vanuit Nederland of België te gaan bezoeken. Naast een fantastisch aanbod van alles op kampeergebied weet men er in Birmingham ook altijd een prachtige show van te maken met vele internationale sterren en indrukwekkende voorstellingen, zoals die van topatleet Mark Beaumont, die een caravan trekt met zijn fiets!

Wat te doen met een oude caravan?

wat is mijn adria caravan waard

Een bezoekje aan een beurs is een perfecte gelegenheid om een nieuwe caravan te kopen. Maar wat te doen met uw oude caravan die u niet meer nodig heeft? Juist: de caravan verkopen bij dé caravan inkoper van de Benelux. U krijgt bij ons altijd de maximale waarde voor uw oude kampeerwagen. Bovendien halen we de caravan gratis bij u op door de hele Benelux, zonder gedoe.

Wilt u direct weten hoeveel wij kunnen bieden voor uw caravan? Laat hem dan nu gratis taxeren. Dit is geheel vrijblijvend en u bent dus tot niets verplicht. Als u wilt kunt u echter direct uw caravan voor het door ons geboden bedrag verkopen binnen een dag. Wachten met verkopen mag ook, want ons bod blijft een jaar lang staan, dus ook zeker tot na de caravan show.

 • HC de VriesHC de Vries

  Na 15 mooie jaren op de camping besloten om de caravan te verkopen. Contact gehad met en heb een mooi bod ontvangen! Alle zaken konden gelijk worden afgehandeld en gewoon contant geld ontvangen. Ik raad ze aan als je snel en makkelijk je caravan wilt verkopen.

 • Patrick De BruynPatrick De Bruyn

  Zeer eerlijke en vlotte afhandeling. Dag nadien geld op de rekening zonder de caravan te hebben gezien! Een aanrader! Veel succes nog met jullie bedrijf

 • Jean TruyensJean Truyens

  Mijn caravan met schade verkocht! Goede afspraken gemaakt en een eerlijk bod ontvangen. Verder niks hoeven doen. De caravan is vanuit de stalling opgehaald en direct mijn geld gekregen. Goed werk en zeker aanbevelenswaardig! Groetjes, Jean Truyens

 • Evert KooijEvert Kooij

  Was van plan om een nieuwere caravan te kopen, maar geen tijd om mijn oude te verkopen. Verkopencaravans.nl heeft alles snel kunnen regelen. Geld per bank ontvangen en nu zoeken naar een nieuwe. Hele fijne manier van werken!

 • Mark StevensMark Stevens

  Een hele vlotte en correcte afhandeling van de koop van mijn caravan met hagelschade. Binnen een paar dagen was alles geregeld, betaald, caravan opgehaald, enz. Heel goed! Mark Stevens

 • Bas SnijdelaarBas Snijdelaar

  Correct en vriendelijk afgehandeld heel betrouwbaar Bas Snijdelaar

Heeft u nog vragen?