ClickCease
Gratis100% kosteloos
BetrouwbaarRDW erkend bedrijf
Gratis transportIn heel Nederland en België
Direct GeldBetaling contant of per bank
ProfessioneelVeilig en snel
VeiligAl sinds 2003

Kamperen bij de boer in Noord-Holland

kamperen bij de boer noord holland

Bent u van plan te gaan kamperen bij de boer in Noord-Holland? Dan wilt u vast meer informatie over de boerderijcampings in deze provincie. Daarom hebben wij van verkopencaravans voor u alle informatie over minicampings bij agrariërs in Noord-Holland op een rijtje gezet.

Hier leest u alles over de verschillende soorten campings, wat de beste streken zijn om uw caravan of tent op te zetten en hoe u campings kunt vinden. Laten we echter eerst eens kijken wat er ook alweer zo leuk is aan deze vorm van kamperen.

Waarom kamperen op een boerderijcamping in Noord-Holland?

Kamperen op een boerencamping is één van de leukste manieren om op vakantie te gaan, en zeker de meest unieke. Veel mensen vinden het een heel bijzondere ervaring, van begin tot eind. Wanneer u aankomt bij de boer wordt u vaak door de hele familie ontvangen. Dit is anders dan een koude check-in. De boer vertelt u graag alles over zijn bedrijf en vaak krijgt u dan een specialiteit van het huis, zoals heerlijk vers gebakken gebak, vol met eigen eieren, melk en vers geplukte appels.

Ook voor kinderen is kamperen op een boerderij één grote ervaring: ze kunnen overal spelen en mogen de boer overal mee helpen: koetjes melken, schapen scheren, aardbeien plukken, noem maar op. Meer nog dan dat is dit ook een heel leerzame ervaring voor uw kinderen. Te veel kinderen groeien vandaag de dag op zonder enig besef van waar hun eten vandaan komt. Door met uw kinderen een weekje op de boerderij te vertoeven, leert u ze dat voedsel niet uit de lucht komt vallen!

Een andere belangrijke reden voor de populariteit van vakantievieren bij boer is natuurlijk de prijs. Op de meeste campings verblijft u al een hele week voor nog geen honderd euro. Daar kunt u net uw koffer van inchecken op Schiphol!

Wat is er zo fijn aan kamperen in Noord-Holland?

Noord Holland best kamperen

Een van de meest populaire plekken om op een camping te verblijven is de provincie Noord-Holland. Door de gehele provincie verspreid vindt u de meest unieke en bijzondere boerderij campings. Wat deze zo uniek en bijzonder maakt? Wat dacht u van:

 • Er is prachtige natuur in de omgeving
 • Noord-Holland heeft de mooiste stranden
 • Het is dichtbij voor iedereen
 • Er is een hoop te doen voor jong en oud

In Noord-Holland is veel mooie natuur

De meesten kennen Noord-Holland als de economische motor van ons land, met de grote steden Alkmaar, Den Helder, Haarlem, IJmuiden en natuurlijk Amsterdam. Maar wist u dat er tussen deze steden maar liefst 353 officiële natuurgebieden liggen? De zee en de duinen zijn nooit ver weg, net als plassen, laagveen en de talloze dijkjes met karakteristieke molens die het allemaal afschermen en verbinden. Wat te denken van iconische gebieden, zoals het Naardermeer en natuurlijk Texel, het walhalla voor vogelliefhebbers.

Hierdoor is deze provincie de perfecte plek om tot rust te komen in een natuurlijke omgeving. Maar ook actievelingen kunnen hier hun hart ophalen. U kunt heerlijk wandelen en uitwaaien, of door het kleurrijke landschap fietsen over de perfect onderhouden fietspaden. En houdt u van watersport? Ook dan kunt u alle kanten op. In het westen vindt u de wilde Noordzeekust, ideaal voor golfsurfen en kiten. Aan de oostkust liggen het IJsselmeer en het Markermeer, waar u kunt zeilen, windsurfen en nog veel meer!

Kamperen bij de boer in Noord-Holland aan zee

De Provincie Noord-Holland is, zoals gezegd, omringd door de zee. In het westen ligt de Noordzee, in het Noorden de Waddenzee en in het oosten vinden we de door de Deltawerken gevormde meren. Er is dan ook een groot aantal minicampings aan zee.

In de warme maanden zijn de Noord-Hollandse stranden de ideale plek om heerlijk uit te rusten in de zon. En heeft u het warm gekregen? Dan neemt u gewoon een verkoelende duik in het water of u bestelt een lekker koel drankje bij een van de hippe strandtenten die u overal vindt.

Wanneer het kwik daalt veranderen de stranden en de zee in een bijzondere plek waar u de macht van de natuur dagelijks kunt aanschouwen. Met name tijdens hoogtij en bij harde wind vormen de op de kust beukende golven een indrukwekkend plaatje, dat u weer even heel klein zult doen voelen: subliem!

Noord-Holland is altijd dichtbij

Anders dan Frankrijk of landen in Oost-Europa, leent Noord-Holland zich perfect voor een korte vakantie zoals een midweek of een weekendje weg. Vanuit de meeste plaatsen in Nederland is het slechts een uurtje met de auto. Vanuit Zuid-Holland en Utrecht hoeft u enkel de provinciegrenzen over te steken en u bent er al. Vanuit Friesland neemt u de afsluitdijk en u bent er binnen enkele minuten. Vanuit de rest van de Benelux zal de reis iets langer duren, maar nooit langer dan drie á vier uur.

Er is een hoop te doen voor jong en oud

We hadden het er al even over: Noord-Holland is ook bij uitstek de locatie voor actieve vakantiegangers. Niet alleen kun je er heel goed fietsen, wandelen en watersporten in de natuur, ook cultureel gezien zijn er weinig streken op aarde waar zoveel te beleven is als hier.

Ga bijvoorbeeld een dagje Rembrandt kijken in Amsterdam, bezoek het authentieke vissersdorpje Volendam, aanschouw de kogel door de kerk op de markt van Haarlem, verdwaal in de bloembollenvelden van de Keukenhof of ga kaas proeven in Alkmaar. Je hoeft je geen dag te vervelen, al is een dagje niks doen ook wel eens lekker!

Verschillende soorten van kamperen bij de boer in Noord-Holland

Het is soms lastig om door alle boerderij-campings het bos nog te zien. Er zijn namelijk zo veel campings in deze omgeving en er is zo veel keuze. Daarom willen we het u wat gemakkelijker maken en u op weg helpen met het maken van een goede keuze. We kunnen de kampeerplaatsen bij boeren namelijk opdelen op twee manieren:

 • Boerderijen met dieren en zonder dieren
 • Campings voor kinderen of voor volwassenen

Kamperen met of zonder dieren?

Zoals u weet zijn er verschillende vormen van landbouw: veehouderij, akkerbouw en fruitteelt. Daarbij zijn er natuurlijk onderling nog grote verschillen tussen de bedrijven. De ene boer heeft tienduizenden kippen terwijl de andere een tiental koeien in de wei heeft staan.

Bedenk daarom van te voren waar u naar op zoek bent: dieren of juist geen dieren. En als u dan boerderijdieren wilt: welke? Met kinderen is het vaak erg leuk om een camping met veel dieren uit te kiezen. Het is superleuk om de boer bezig te zien met het voederen en verzorgen van zijn dieren. Vaak mag je ook meehelpen met bijvoorbeeld het rapen van eieren, het melken van de koeien en het scheren van de schapen. En als je geluk hebt zie je zelfs een lammetje geboren worden!

Het nadeel van al die dieren is wel dat het behoorlijk luidruchtig kan zijn. U loopt niet zomaar een stal koeien in om te vragen of ze alsjeblieft even willen stoppen met loeien. Daarom kiezen ook veel kampeerders voor een boerenbedrijf zonder dieren, of met bijvoorbeeld enkel een paar kippen en een zwijntje. Ook dit is leuk voor jong en oud, vooral wanneer je mag helpen met het plukken van pruimen of bramen en daar dan jam van gaat maken!

Speciaal voor kinderen of voor volwassenen?

Net als hotels en grote campings, richten ook de meeste boerencampings zich op een bepaalde groep mensen. Sommige minicampings zijn speciaal voor families en kinderen. Deze zijn vaak wat comfortabeler uitgevoerd en zijn voorzien van een speeltuintje of bijvoorbeeld een veldje om te voetballen en te spelen. Ook zijn hier vaak volop kindvriendelijke dieren aanwezig die zich graag laten aaien.

Op andere minicampings zijn kinderen juist niet welkom. Hier geldt een minimumleeftijd en de meeste gasten zijn al wat ouder. Dit zijn hele fijne plaatsen wanneer u alleen of met een partner wil genieten van de rust en de natuur, zonder daarbij gestoord te worden door krijsende kinderen. Let er dus goed op bij welk type camping u boekt!

De leukste streken in Noord-Holland om te kamperen bij een boerderij

kamperen bij de boer

Noord-Holland is opgedeeld in een aantal streken die elk op hun eigen manier uniek zijn. In al deze streken bevinden zich een groot aantal boerderijcampings. Lees snel verder om te ontdekken welke streek bij u past!

Boerencampings in Kennemerland

Kennemerland is een van de pareltjes aan de Noordzeekust. We vinden er mooie plaatsen als Bloemendaal, Haarlem (de hoofdstad van Noord-Holland) en Zandvoort, waar u heerlijk kunt wandelen, drinken en eten. Vooral Bloemendaal en Zandvoort zijn zeer populaire badplaatsen, waar u heerlijk kunt zonnen en genieten van een verkoelend drankje op één van de vele strandtentjes. Of spring in de zee voor een frisse duik. Bent u niet bang aangelegd en houdt u van surfen en watersport? Dan zijn Zandvoort en Bloemendaal bij uitstek plaatsen om met uw surfplank het water in te gaan!

Ook wie houdt van de natuur zou zeker een camping in Kennemerland moeten overwegen. Wat dacht u bijvoorbeeld van Nationaal Park Zuid-Kennemerland? Dit park is met zijn levendige flora en fauna de ideale plaats om even helemaal tot rust te komen. Bovendien is het gratis toegankelijk en zijn er mooi wandelroutes voorzien. Een aanrader!

Kamperen bij een agrariër in de kop van Noord-Holland

Helemaal in het noorden, tussen de Noordzee en het IJsselmeer, ligt een uniek stukje land. De Kop van Noord-Holland is namelijk een schitterende landelijke omgeving vol met dijkjes, kustranden en uitgestrekte velden vol bloemen. Nederland is wereldberoemd om haar tulpen en het is hier, in de Kop van Noord-Holland, waar het allergrootste aaneengesloten bloemenveld ter wereld te vinden is. Tussen half maart en half mei verandert deze plek in een grote bloemenzee. Prachtig om door te fietsen of te wandelen!

Deze streek heeft echter meer te bieden dan alleen bloemen. Ook liefhebbers van zon, zee en strand kunnen hier terecht in één van de vele badplaatsen. Daarnaast is ook Alkmaar zeker een bezoekje waard. Ga dan bij voorkeur naar het Waagplein. Hier vindt u namelijk dé kaasmarkt van Nederland.

Vakantievieren bij een boer in Waterland

Weinig streken in Nederland zijn zo pittoresk als waterland. Dit komt omdat dorpjes als Monnickendam, Marken en Katwoude, die u hier vindt een groot aantal goed bewaarde monumentale panden. Hierdoor lijkt het soms net alsof u in de middeleeuwen bent, wanneer u er doorheen wandelt en fiets.

Daarnaast is Waterland perfect voor de waterliefhebber. Wist u dat dit gebied bijna voor de helft uit water bestaat? Het leent zich dan ook perfect voor een rondje varen. Er worden op veel plaatsen roeibootjes, fluisterbootjes, motorboten en kano’s verhuurd. De boer van uw camping zal u vast verder kunnen helpen met reserveren.

Waterland grenst aan zowel het IJsselmeer als het Markermeer. De kust is hier daarom zeer geschikt als u actief wilt recreëren als zeiler of windsurfer, of wat minder actief met een goed glas wijn op één van de vele terrasjes.

Boerderij campings in Amstelland

U kunt het zich bijna niet voorstellen, maar onder de rook van Amsterdam ligt een prachtig groengebied vol met natuur. In het gebied vindt u prachtige, uitgestrekte veenweidepolders waar u heerlijk kunt fietsen en wandelen. Ook zijn er meerdere grote waterpartijen waar u kunt zwemmen, duiken vissen of vogels kunt kijken. Daarnaast kunt u terecht bij recreatieterreinen als Gaasperzoom en Elsenhove, waar u kunt recreëren zoals u het wil.

Op een steenworp afstand van Amsterdam vindt u diverse leuke, authentieke boerderij campings. Veel campings zijn eigendom van veehouders, maar sommige zijn ook gestopt met het boerenbedrijf en bieden nu enkel kampeerplaatsen aan. Kleinvee als kippen en konijn vindt u er nog zeker wel.

Campingboerderijen op Texel

Officieel is het onderdeel van Noord-Holland, maar wie er ooit geweest is weet natuurlijk dat Texel een landje apart is. Letterlijk, want het grootste Waddeneiland van Nederland wordt geheel omringt door het water. Er is maar liefst 30 km strand: een paradijs voor wandelaars. Veel gebieden hier zijn nog helemaal ongerept en zelfs enkel begaanbaar te voet. Al wandelend ontdekt u het eiland, met zijn bijzondere vogels en uitgestrekte duinen.

Ook wie wandelen niet actief genoeg vindt kan op Texel terecht. Wat dacht u bijvoorbeeld van karten, golfen, zeilen of zelfs parachutespringen? Het kan allemaal op het eiland. Ook op culinair gebied heeft Texel veel te bieden. Strijk maar neer op één van de vele terrasjes en bestel wat oesters en garnalen als voorgerecht, neem als hoofdgerecht het wereldberoemde Texelse lamsvlees en sluit af met een verrukkelijk glaasje kruidenbitter. Smullen!

Hoe u een mooie boerencamping vindt

Het is heel makkelijk om tegenwoordig snel online een boerderijcamping te vinden. Zoeken via Google is een optie, maar het meest eenvoudige is wel via Google Maps. Zoom in op de streek waar u graag heen zou willen en typ in ‘minicamping’, ‘campingboerderij’ of gewoon ‘camping’. U krijgt dan vanzelf alle boerencampings die zich in het gebied van uw keuze bevinden te zien. Klik op de camping om meer informatie te krijgen, kijk eventueel op de website en neem contact op om uw plekje te reserveren!

Wat als ik mijn caravan niet meer nodig heb?

wat is mijn caravan waard

Wist u dat u bij ons ook een caravan kunt laten taxeren en hem eventueel daarna kunt verkopen? Dit gaat heel eenvoudig en is bovendien helemaal gratis en vrijblijvend. Vul hiervoor simpelweg het taxatieformulier in. Binnen 24 uur krijgt u van ons een bod op uw oude caravan. Als u wilt kunt u dan uw caravan verkopen voor dat bedrag en direct geld krijgen. Bovendien halen we uw caravan gratis op door de hele Benelux. Gaat u liever eerst nog even kamperen bij de boer in Noord-Holland voordat u hem verkoopt? Ook dat kan, want ons bod blijft gewoon staan.

 • HC de VriesHC de Vries

  Na 15 mooie jaren op de camping besloten om de caravan te verkopen. Contact gehad met en heb een mooi bod ontvangen! Alle zaken konden gelijk worden afgehandeld en gewoon contant geld ontvangen. Ik raad ze aan als je snel en makkelijk je caravan wilt verkopen.

 • Patrick De BruynPatrick De Bruyn

  Zeer eerlijke en vlotte afhandeling. Dag nadien geld op de rekening zonder de caravan te hebben gezien! Een aanrader! Veel succes nog met jullie bedrijf

 • Jean TruyensJean Truyens

  Mijn caravan met schade verkocht! Goede afspraken gemaakt en een eerlijk bod ontvangen. Verder niks hoeven doen. De caravan is vanuit de stalling opgehaald en direct mijn geld gekregen. Goed werk en zeker aanbevelenswaardig! Groetjes, Jean Truyens

 • Evert KooijEvert Kooij

  Was van plan om een nieuwere caravan te kopen, maar geen tijd om mijn oude te verkopen. Verkopencaravans.nl heeft alles snel kunnen regelen. Geld per bank ontvangen en nu zoeken naar een nieuwe. Hele fijne manier van werken!

 • Mark StevensMark Stevens

  Een hele vlotte en correcte afhandeling van de koop van mijn caravan met hagelschade. Binnen een paar dagen was alles geregeld, betaald, caravan opgehaald, enz. Heel goed! Mark Stevens

 • Bas SnijdelaarBas Snijdelaar

  Correct en vriendelijk afgehandeld heel betrouwbaar Bas Snijdelaar

Heeft u nog vragen?